• Головна
  • Різдвяна тематика до Різдва...

Різдвяна тематика до Різдва

12.12.2007, 12:31
Різдвяна тематика до Різдва - фото 1
Видавництво "Свічадо" підготувала серію книжок, присвячених темі Різдва. Кожна з них знайде свого читача.

Видавництво „Свічадо” підготувала серію книжок, присвячених темі Різдва. Кожна з них знайде свого читача.

Patserek_Isus_narod.jpg„Коли Ісус народився у Вифлеємі” — богословсько-біблійний коментар авторства Антоні Пацьорека є поясненням новозавітного тексту про народження Ісуса, тобто коментарем до так званого Євангелія дитинства (Мт. 1-2; Лк. 1-2). Пояснення має служити повнішому розумінню і переживанню правди про прихід Ісуса Спасителя у світ. Подане воно у формі радше популярного, аніж суто богословського викладу. Попри всі обмеження, які накладає спосіб популярного пояснення, цей виклад відображає сучасне розуміння теми.

Як говорять видавці, в своєму побуті християни нерідко більше звертають увагу на святковий стіл чи прибирання в помешканні. А про саме Різдво знають не так вже й багато. Ця книга допоможе по-новому і повніше пережити великі тайни приходу у світ нашого Господа і Спасителя.

mykolaj.jpgКожен знає, що в ніч на 19 грудня святий Миколай-Чудотворець рушає в дивовижну подорож. Мандрує небесний опікун світом, несе свої гостинці для всіх чемних і слухняних: іграшки, солодощі та звичайно ж книжки. Свої твори про святого Миколая подарувало юним читачам багато українських письменників. Це твори, які вже добре знані українському читачеві, а також ряд оповідань і казок, що пропонуються вперше. Багато з них увійшли до антології „Мандри святого Миколая”.

Тут також є переказ життя святителя Миколая та кілька найвідоміших українських народних легенд про його чуда. А насамкінець збірнику автор упорядниця додала для допитливих нарис про те, як потрапив архиєпископ Мірлікійський на сторінки книжок для дітей.

sviatvechir.jpg„Святий вечір: Оповідання українських письменників” — книга містить добре знані й зовсім нові твори про Різдво українських письменників від середини ХІХ століття до сьогодення. У жанрі святочного оповідання працювали Олена Пчілка, Михайло Коцюбинський, Степан Васильченко, Леся Українка, Богдан Лепкий, Ольга Мак, Віра Вовк, Євген Гуцало й багато інших майстрів українського слова. В кожному оповіданні вони, кожен по-своєму, але трепетно й тонко, говорять про диво народження Спасителя світу та про святе світло, що несе Він кожній душі. І запитують свого читача: «А як ти зустрінеш Святий вечір? Чи народиться для тебе Син Божий?»

Книга призначена для родинного читання й містить твори, цікаві для різних вікових груп: для дітей молодшого, середнього шкільного віку та дорослого читача. Вона стане в пригоді вчителям української літератури, українознавства, християнської етики, служителям християнських недільних шкіл і катехитам.

Рік тому у видавництві „Свічадо” вийшла перша книга із серії „Різдвяна антологія”, яку упорядковує Зоя Жук, – „Різдвяна ніч”, цього року її перевидано у новій обкладинці.

Zatvornyk_Nagaduvannja.jpgУ серії „Джерела Християнського Сходу” вийшла наступна праця — Теофан Затворник „Нагадування все чесним монахиням про те, чого від них вимагає чернецтво”. Проповіді російського святителя Теофана Затворника, проголошені понад століття тому, виявляється, актуальні і сьогодні. Чому? Як і тоді, так і зараз особливі умови життя ченців та черниць потребують підтримки, вираженої Словом. Повчання монахиням тодішнім — це і для сьогоднішніх представниць чернечого стану потрібні та важливі поради. Як витримати до кінця? Як осягнути небо? Книга корисна всім, хто практикує молитву.

Незабаром у цій серії вийде книга „Пояснення Божественної Літургії” авторства Миколи Кавасила. Цей твір повертає зміст розмаїтої літургійної символіки до його зв’язку із власне таїнственним дійством євхаристійної відправи, що також розглядається з догматичного погляду. Його коментар нагадує також те, що Літургія названа іконою прилюдного життя Господа. Микола Кавасила, відомий ще як Хамаета, архиєпископ Тессалоніків, є одним із найвизначніших представників візантійської богословсько-містичної літератури ХІV ст.

Для священиків, семінаристів і не лише для них буде цікавим збірник проповідей о. Жана Корбона „Це називається світанком”. Запорукою цього, як кажуть у видавництві є як і сама особа отця Жана Корбона, так і зміст його проповідей, звернених до людей різних переконань, соціяльної приналежности й віку, яких духовно об’єднала візантійська Божественна літургія. О. Жан Корбон (1924 – 2001) — визначна постать Церкви на Сході. Народився і виріс у Парижі. Після призначення у 1959 р. на служіння в греко-католицькій мелхитській єпархії Бейрута, брав активну участь в екуменічному діялозі та ісламо-християнських відносинах, підготував основи екуменічного катехизму, викладав у декількох університетах Ливану. Автор численних статей, а також монографій «Церква арабів» та «Витоки Божественної літургії». Ще за життя був шанований за дар голошення Божого Слова та невтомну працю у його поширенні.

Chuda-o-Pio.jpgВидавництво „Свічадо” намагається розповідати про визначні постаті Церкви. Сьогодні воно пропонує працю Ренцо Аллеґрі „Чуда отця Піо”. Це книга — перша серед усіх, опублікованих про отця Піо, яка не тільки описує життя святого, але й відкриває його духовний вимір. Автор книги, Ренцо Аллеґрі, використав у цьому творі дуже цінні документи, яких перед тим не бачив жоден инший біограф. Він наводить факти і достовірні свідчення людей, які особисто знали отця, а також тих, які завдячують о. Піо своїм наверненням, зціленням та багатьма іншими отриманими ласками. Отець Піо — монах чину Капуцинів, який понад пів століття мав на своєму тілі стигми – кровоточиві рани, як знаки страждань та смерті Христа, яких жоден лікар не міг вилікувати. Отця часто супроводжував ніжний квітковий запах, який поширювався від його одягу; він був чудовим сповідником, міг читати потаємні думки людей, яких ніколи не зустрічав; здійснював дивні оздоровлення; своїм життям навертав запеклих атеїстів. Його життя було сповнене важких випробувань і невизнання, а сьогодні отець Піо з П’єтральчини — один з найпопулярніших святих Католицької Церкви.

U-Shkoli-SV-Duha.jpgУ популярній серії „Зростаючи у вірі” вийшла праця Жака Філіпа „У школі Святого Духа”. „Певні періоди нашого життя, — йдеться в анотації до книжки, — переповнені труднощами, терпіннями. Як зберегти в таких ситуаціях спокій, мир у душі? Як навчитися розпізнавати Божу волю і з покорою її приймати? Що треба зробити для того, щоб відчути у своєму серці голос Святого Духа? Як наблизитися до Бога, аби стати щасливими? Відповіді на ці та багато інших питань можна отримати, перебуваючи в школі Святого Духа. Книжечка подає поради святих, які діляться своїм досвідом перебування в цій школі. Також можемо прочитати про те, що Святий Дух означав для нашої найдорожчої, найсвятішої Матері – Діви Марії”. Ця книга адресована тим, хто хоче, щоб Святий Дух скеровував їх упродовж кожної хвилини їхнього життя. У цій серії також вийшли наступні книжки: Станіслав Луцаж “Головні гріхи та блаженства”; Жак Філіп “Внутрішня свобода”.

Незабаром вийде:

Кирило Королевський. Митрополит Андрей Шептицький

Раньєро Канталамеса. Життя під покровом Христа (Духовні роздуми на основі Послання апостола Павла до Римлян)

Relig-v-sviti.jpgо. Мирон Мирослав Михайлинин. Блаженніший Йосиф Сліпий та ідея патріярхату УГКЦ

Релігія в сучасному світі (за ред. Генрика Зімоня)

Путівник по Східному Кодексі. Коментарі до Кодексу Канонів Східних Церков (редактор Джордж Недунґатт, Т.І.)

Житія святих 4 том (грудень)

Катехизм Католицької Церкви. Компендіюм

Св. Августин. Сповідь

У виданнях „Свічада” завжди можна прочитати про найближчі новинки. Також можна знайти багато корисної інформації на сайті редакції: www.svichado.com

Читачі можуть скористатися послугою „Книга поштою”, надіславши замовлення на адресу: а/с 808, м. Львів, 79008, за допомогою електронної пошти: [email protected] або телефоном (032) 2971633.

Наші крамниці працюють за адресами:
— м. Львів, вул. Лисенка, 2,
— м. Київ, вул. Покровська, 6, храм Миколи Доброго.