• Головна
  • Новини
  • 26 з’їзд Всеукраїнського Союзу Об’єднань євангельських християн-баптистів обрав голову ВСО ЄХБ...

26 з’їзд Всеукраїнського Союзу Об’єднань євангельських християн-баптистів обрав голову ВСО ЄХБ

29.05.2010, 11:54
26 з’їзд Всеукраїнського Союзу Об’єднань євангельських християн-баптистів обрав голову ВСО ЄХБ - фото 1
За підрахунками, оголошеними на з`їзді, 280 з 530 представників від церков віддали свої голоси за В.Нестерука.

exklusiv.gifnesteruk.jpgw.jpgКИЇВ – Делегати від майже 3 000 церков євангельських християн-баптистів України 28 травня обрали нового голову Всеукраїнського об`єднання. Кредит довіри на найближчі чотири роки знову отримав В`ячеслав Нестерук, який очолив ВСО ЄХБ після Григорія Коменданта на 25 з`їзді, у 2006 році.

За підрахунками, оголошеними на з`їзді, 280 з 530 представників від церков віддали свої голоси за В. Нестерука.

Другий кандидат, секретар ВСО ЄХБ Валерій Антонюк, який набрав на 35 голосів менше, став його першим заступником.

З’їзд відбувався з 27 по 29 травня у м. Києві, в приміщенні центральної церкви ЄХБ «Дім Євангелія». За повідомленням прес-служби ВСО ЄХБ, у роботі з’їзду взяло участь 348 пресвітерів, 20 дияконів, 25 обласних пресвітерів, 26 заступників обласних пресвітерів, 148 керівників різних служб, 34 закордонних гостей.

zal.jpgw.jpg

Як повідомила РІСУ Ліна Бородинська, делегати з’їзду активну участь взяли в обговоренні актуальних та наболілих проблем. Найбільш дискусійним виявилося питання участі євангельських християн-баптистів в активному політичному житті держави, до якого учасники з’їзду поверталися чи не кожного дня. Думки делегатів були різновекторними. Звучали категоричні заяви стосовно шкідливості і навіть неможливості члена церкви, а тим більше служителя, бути членом партії чи представником державної влади, мотивуючи тим, що сучасна політика несумісна із християнським світоглядом.

Однак була і протилежна позиція, яка полягала в тому, що християнський світогляд варто поширювати у всіх сферах суспільного життя, і будь-який представник церкви може мати свою громадянську позицію. Керівництво Союзу дотримується точки зору, згідно з якою будь-який член церкви має право займатися політичною діяльність, якщо це не суперечить його християнському світогляду, але пресвітерам доцільно було б визначитися з напрямком своєї діяльності, оскільки одна й інша передбачають велику затрату часу, зусиль та духовного потенціалу.

Присутній на з’їзді Голова державного комітету України у справах національностей та релігій Юрій Решетніков у слові-привітанні наголосив, що держава намагається покращити відносини з Церквою, щоб кожна людина мала свободу віросповідання.

ДОВІДКА РІСУ

В’ячеслав НЕСТЕРУК, Голова Всеукраїнського Союзу Об'єднань Євангельських християн баптистів. Народився 25 січня 1953 р. на Рівненщині. Прийняв хрещення по вірі у 1974 р. Через кілька років був обраний на дияконське служіння у Першій баптистській церкві м. Рівного. Навчався на Заочних біблійних курсах у Москві. У 1994 р. його обрали заступником старшого пресвітера по Рівненській обл., у 1996 р. — старшим пресвітером. Того ж року отримав ступінь „Доктор служіння”. У 2002 р. був обраний заступником Голови ВСО ЄХБ. 12 травня 2006 р. рішенням 25-го з’їзду ВСО ЄХБ обраний Головою ВСЦ ЄХБ. 29 травня 2010 року переобраний на другий термін.