• Головна
  • Теми
  • В УПЦ КП наголошують, що судові заборони не стосуються Хресної ходи і закликають не використовувати політичних символік...

В УПЦ КП наголошують, що судові заборони не стосуються Хресної ходи і закликають не використовувати політичних символік

26.07.2010, 09:30
В УПЦ КП наголошують, що судові заборони не стосуються Хресної ходи і закликають не використовувати політичних символік - фото 1

У зв’язку з винесенням судом заборон на проведення у Києві 25-28 липня 2010 р. акцій протесту візиту Московського Патріарха, прес-центр Київської Патріархії роз’яснює, що судова заборона не може розповсюджуватися на Хресний хід, запланований Київським Патріархатом на 28 липня з 12.00 до 13.30 від Володимирського собору по вулицям Володимирській та Трьохсвятительській до пам’ятника князю Володимиру.

KP.jpgУ зв’язку з винесенням судом заборон на проведення у Києві 25-28 липня 2010 р. акцій протесту та акцій на підтримку візиту Московського Патріарха Кирила, прес-центр Київської Патріархії роз’яснює, що судова заборона не може розповсюджуватися на Хресний хід, запланований Київським Патріархатом на 28 липня з 12.00 до 13.30 від Володимирського собору вулицями Володимирською та Трьохсвятительською до пам’ятника князю Володимиру.

В УПЦ КП наголошують, що «Хресний хід не є ані акцією протесту, ані акцією на підтримку візиту Московського Патріарха й взагалі до цього візиту не має стосунку». Хресний хід, як йдеться у повідомленні, проводиться на виконання рішення Священного Синоду від 14 травня 2010 р. про загальноцерковне відзначення Дня Хрещення Київської Руси-України. Це свято у 2008 р. указом Президента України також внесене до переліку державних свят. Київська Патріархія завчасно подала до Київської міської державної адміністрації всі необхідні документи, пов’язані з проведенням ходу, та понад місяць тому отримала відповідні погодження.

«Хресний хід, який проводиться Київським Патріархатом, ані в часі, ані в просторі не перетинається із заходами, які проводитимуть у Києві прибічники Московського Патріархату. Бо молебень Патріарха Кирила перед пам’ятником князю Володимиру відбуватиметься 27 липня, а заходи УПЦ КП – 28 липня, в час, коли Московський Патріарх перебуватиме у Києво-Печерській лаврі. Тому жодних законних і логічних підстав для заборони Хресного ходу або перешкоджання його проведенню з будь-якого боку – немає», – зазначає прес-служба Київської Патріархії.

Разом з тим Київська Патріархія ще раз нагадує всім, хто має намір взяти участь у Хресному ході, про недопустимість використання на ньому символіки політичних партій. Можливим є використання лише релігійної символіки, а також, враховуючи державний статус свята – символіки національно-державної.