• Головна
  • Теми
  • Патріарх Кирил здійснює свій третій візит в Україну...

Патріарх Кирил здійснює свій третій візит в Україну

20.07.2010, 10:24
Патріарх Кирил здійснює свій третій візит в Україну - фото 1
Візит охоплює три міста – Одесу, Дніпропетровськ і Київ.

Kyr1.jpgВізит триває з 20 по 28 липня і охоплює три міста – Одесу, Дніпропетровськ і Київ. Серед вагомих подій візиту – засідання Синоду РПЦ в Києво-Печерській лаврі, освячення одеського Спасо-Преображенського собору, відвідини і закладка капсули у фундамент храму на території заводу Південмаш у Дніпропетровську, зустріч з прем’єр-міністром України, і не виключно, що також з Президентом.

Глава РПЦ приїхав до Одеси у вівторок, о 16:00. Він відвідав Свято-Успенський кафедральний собор та Свято-Успенський чоловічий монастир.

Як повідомив у понеділок під час відеомосту Москва–Київ керуючий справами УПЦ, постійний член Синоду архиєпископ Білоцерківський і Богуславський Митрофан, 21 липня після освячення храму міська влада Одеси урочисто вручить Главі РПЦ документи про передачу відновленого Спасо-Преображенського собору на баланс Одеської єпархії Української Православної Церкви (Московського Патріархату).

У планах візиту Глави РПЦ також відвідини Одеської національної юридичної академії, а в Національному академічному театрі опери та балету відбудеться зустріч з громадськістю міста.

У суботу, 24 липня, Патріарх Кирил прибуде у Дніпропетровськ, де відвідає Свято-Троїцький кафедральний собор і єпархіальне управління. Патріарх покладе квіти до монументу героям російсько-турецької війни в Севастопольському парку. Він також закладе капсулу з пам’ятною грамотою в майбутній храм на території Південного машинобудівного заводу ім. А. М. Макарова (Південмаш). У планах Патріарха також відвідання Дніпропетровського національного університету імені Олеся Гончара.

У Дніпропетровську в неділю Патріарх Кирил очолить Літургію у Спасо-Преображенському кафедральному соборі, покладе вінки до меморіалу Слави та відвідає обласну лікарню ім. І. І. Мечникова.

25 липня Патріарх Московський прибуде до Києва. 26 липня відбудеться засідання Синоду РПЦ. За словами голови Синодального інформаційного відділу Російської Православної Церкви Володимира Легойди, засідання буде «ординарним», на ньому будуть розглядатися питання внутрішньоцерковного життя, церковно-суспільного життя.

У Києві Предстоятель РПЦ 27 липня о 10:00 здійснить урочистий молебень на Володимирській гірці, відвідає Іонинський чоловічий монастир, де ознайомиться з молодіжними церковно-суспільними проектами. Перед від’їздом Предстоятель РПЦ очолить Літургію на Соборній площі Лаври.

У день від’їзду Патріарха до Москви, 28 липня, в Києві запланований великий рок-концерт. Оскільки на цей час Патріарх Кирил вже буде повертатися до Москви, то учасники концерту почують його відеозвернення.