• Головна
  • Новини
  • Львівська організація КУН готує позов до суду на митрополита УПЦ...

Львівська організація КУН готує позов до суду на митрополита УПЦ

30.06.2010, 15:17
Львівська організація КУН готує позов до суду на митрополита УПЦ - фото 1
Під час сесії Львівської облради, яка відбулася 29 червня, депутат ЛОР Андрій Микуш оприлюднив заяву, в якій констатується, що представники УПЦ (МП) розпалюють міжетнічну ворожнечу.

Агафангел_Саввін1.jpgЛЬВІВ — Під час сесії Львівської облради, яка відбулася 29 червня, депутат ЛОР Андрій Микуш оприлюднив заяву, в якій констатується, що представники УПЦ (МП) розпалюють міжетнічну ворожнечу. Зокрема йшлося про діяльність та заяви митрополита Одеського УПЦ Агафангела (Саввіна).

Згідно з заявою, як інформує Zaxid.net, Львівська організація КУН розпочала підготовку документів з метою звернення до суду на митрополита Агафангела за нагнітання міжконфесійної ворожнечі.

«На минулій сесії ми зачитали звернення ЛОО КУН з приводу листа до Президента України Віктора Януковича одного з керівників УПЦ (МП) митрополита Одеського та Ізмаїльського Агафангела (Саввіна), який вимагав перевести Академію сухопутних військ до Одеси, мотивуючи тим, що у Львові — греко-католицька віра. Після сесії до мене підійшов голова Львівської ОДА Василь Горбаль і сказав, що він зв’язався з секретарем Глави Української Православної Церкви, владикою Олександром, який сказав, що Блаженнійший митрополит Володимир незабаром оприлюднить заяву щодо цього звернення. Заяви й досі немає, тож ми залишаємо за собою право звернутися до суду з цього приводу», — наголосив Андрій Микуш.

Митрополит Агафангел 5 травня написав відкритого листа Віктору Януковичу, в якому попросив Президента повернути зі Львова до Одеси Академію сухопутних військ.

Таку потребу митрополит аргументує тим, що в Одесі краще підготують українських офіцерів, бо стіни інституту ще православний цар Микола будував, тоді як у Львові майбутні командарми зможуть хіба що окатоличитися.