• Головна
  • Новини
  • Міська рада Дрогобича передала єпархії УГКЦ у власність приміщення колишнього Будинку офіцерів...

Міська рада Дрогобича передала єпархії УГКЦ у власність приміщення колишнього Будинку офіцерів

15.06.2010, 10:42
Ініціатором передачі виступила Церква, мотивуючи тим, що у 90-ті роки минулого століття УГКЦ відмовилась від приміщення музичного училища ім. Барвінського, де колись був розміщений монастир.

ЛЬВІВ – Депутати міської ради Дрогобича на черговому сесійному засіданні, що проходило під головуванням міського голови Миколи Гука, прийняли рішення передати приміщення колишнього Будинку офіцерів за адресою вул. Шевченка, 27 у м. Дрогобичі у власність Самбірсько-Дрогобицької єпархії УГКЦ. Про це 14 червня повідомило інформагентство ЗІК.

Ініціатором передачі виступила Церква, мотивуючи тим, що у 90-ті роки минулого століття УГКЦ відмовилась від приміщення музичного училища ім. Барвінського, де колись був розміщений монастир. Взамін їм віддали в безкоштовну оренду напівзруйноване приміщення колишнього гарнізонного Будинку офіцерів.

Протягом одинадцяти років Церква користувалась приміщенням. За цей час зроблено ремонт та реконструкцію приміщення. В ньому проводяться загальноміські заходи, в яких беруть активну участь діти та молодь.