• Головна
  • Проекти
  • «Сандей Аделаджа хотів скупити 40% земель України і зібрати $ 1 млрд», — колишні прихожани «Посольства Божого»...

«Сандей Аделаджа хотів скупити 40% земель України і зібрати $ 1 млрд», — колишні прихожани «Посольства Божого»

14.01.2010, 14:54
«Сандей Аделаджа хотів скупити 40% земель України і зібрати $ 1 млрд», — колишні прихожани «Посольства Божого» - фото 1
Колишні парафіяни церкви «Посольство Боже» розповіли на прес-конференції, яка відбулася 14 січня в УНІАНІ, про те, як їх вмовляли вкладати гроші у фонд «Клубу 1000 мільйонерів».

exklusiv.gifYNIAN.jpgКИЇВ — Колишні парафіяни релігійної організації «Посольство Боже» розповіли на прес-конференції, яка відбулася 14 січня в УНІАНІ, про те, як їх вмовляли вкладати гроші у фонд «Клубу 1000 мільйонерів». Вони також звернулися до всіх із закликом про допомогу, оскільки знаходяться в критичному фінансовому становищі.

За словами адвоката потерпілих Івана Бондарука, він провів власне розслідування у справі фінансових структур, близьких до церкви «Посольство Боже». Відповідно до отриманих результатів, як зазначив адвокат, він закликає РНБО, ГПУ, СБУ і МВС невідкладно перевірити діяльність організації «Клуб 1000 мільйонерів». «Він існує під наглядом церкви «Посольство Боже», а його організатором, ідейними лідером і керівником є пастор Сандей Аделаджа», — заявив Іван Бондарук.

Використовуючи отримані документи — аудіо, відеоматеріали, заяви потерпілих — Іван Бондарук стверджує, що Сандей Аделаджа організував діяльність клубу і проводив закриті збори, де закликав вкладати гроші у фонд Клубу —щомісячно платити від $ 100 до $ 1 тис. як членські внески.

«Сандей Аделаджа особисто зі сцени називав співробітників СБУ неправильними людьми, шпигунами і закликав членів Клубу не розголошувати отриману на засіданнях інформацію, — продовжив звинувачення адвокат потерпілих. — Закликав терміново поповнювати своїми грошима фонд Клубу до розмірів в один мільярд доларів США».

Як стверджує представник постраждалих, старший пастор церкви зі сцени схвалював вчинок жінки, яка заклала під заставу квартиру батьків. Також членів Клубу, «під страхом Божим», схиляли підписати угоду на обов'язкову виплату 10% від своїх доходів, обороту бізнесу на користь фонду Клубу. «Сандей Аделаджа особисто обіцяв і гарантував тим, хто внесе суми у фонд в розмірі 100 тисяч доларів і більше виплачувати 20% зверху і оплачувати банківські кредити», — продовжив І. Бондарук.

При Клубі 1000 мільйонерів було створено службу безпеки, а керівництво церкви закликало до пошуку зв'язків у силових структурах України.


На прес-конференції оприлюднили факт щодо вимоги Сандея і Босе (дружина старшого пастора) Аделаджі навчати прихожан інших церков фінансовому процвітанню, тому що ті, хто працює лише на зарплату, перебувають під Божим прокляттям.

«У своїх звітах Клуб заявляв про придбання 68 тис. га землі великими ділянками в Тернопільській, Луганській, Івано-Франківській, Чернігівській та Київській областях та 5 тис. га дрібними ділянками», — розповідає про інвестиції організації адовкат колишніх парафіян «Посольства Божого». — Цілі Клубу — придбати 40% території України».

Під час прес-конференції колишні парафіяни церкви та члени Клубу ділилися рівнем своїх збитків і просили громадськість допомогти вийти з ситуації, що склалася. «Я взяла кредит, як вчили, і віддала одній парафіянці. Уже два роки не можу забрати гроші і розплатитися з банком, — розповіла колишня прихожанка «Посольства Божого» Алла Фролова. — Життя стало нестерпним».

«Не від хорошого життя потрапив у кредитний борг, — розповів інший колишній член церкви Сергій Віслободов, що хворіє на рак печінки. — Мене умовили взяти кредит і вкласти в бізнесмена «Посольства Божого», а на відсотки розпочати лікування. І зараз я не можу зробити операцію, тому що треба пройти дороге лікування. У мене троє маленьких дітей (плаче) ... мені дуже потрібні гроші, допоможіть, будь ласка».

Ще одна колишня парафіянка Олена Полубейник розповіла, яким чином керівництву церкви вдалося досягти беззастережної згоди віруючих. «Вони розповідали, які будинки будували, скільки грошей заробили — це так надихало нас, — пояснює потерпіла. — Найлегше було залучити віруючих, у них серце відкрите, м'яке. Вони не повірять, що в церкві можуть закинути всяку брехню».

«Це все, до чого довело вчення процвітання. Ми зараз добре процвітаємо — з боргами і хворобами, — підсумував Сергій Віслободов. — Пастори церкви від нас відвернулися, коли ми підняли питання про повернення грошей».