УГКЦ розвиває програми душпастирства осіб з вадами слуху

26.04.2010, 09:45
УГКЦ розвиває програми душпастирства осіб з вадами слуху - фото 1
З 5 по 23 липня 2010 року у Львові відбудеться навчальний модуль ”Інтенсивні курси жестової мови і культури глухої людини”.

sluh.jpgЛЬВІВ – У приміщенні філософсько-богословського факультету УКУ з 5 по 23 липня 2010 року відбудеться навчальний модуль ”Інтенсивні курси жестової мови і культури глухої людини”. Захід організований Центром душпастирства осіб з вадами слуху “Надія” Української Греко-Католицької Церкви, Львівською Архиєпархією УГКЦ та УКУ, в рамках навчальної програми дущпастирства осіб з вадами слуху.

Як повідомив РІСУ о. Андрій Нагірняк, учасники інтенсивних курсів матимуть унікальну можливість ґрунтовно осягнути базовий курс жестової мови та увійти в культурний світ глухої людини. На навчання запрошуються: нечуючі (слабочуючі) з вищою освітою, члени сімей нечуючих, вчителі, соціальні працівники, миряни, священики, члени чернечих згромаджень, семінаристи, студенти медичних закладів Навчання проводять досвідчені працівники лабораторії жестової мови Інституту спеціальної педагогіки АПН України, м.Київ.

Програма була розроблена під керівництвом Кульбіди Світлани Вікторівни – завідувачки лабораторії жестової мови Інституту спеціальної педагогіки АПН України, канд.пед.наук старшого наукового співробітника. В програмі модуля: сучасні парадигми ставлення до нечуючих осіб; українська жестова мова та українська дактилологія; особливості перекладу спеціальних текстів; етика перекладу, особливості сприймання нечуючими.

Для участі в конкурсі потрібно подати: заяву-анкету (встановленого зразка), копію диплома (чи довідку про навчання), мотиваційний лист, рекомендаційний лист. Конкурсний відбір відбуватиметься на основі співбесіди. Прийом документів з 25 квітня по 25 червня з 10 до 14 год. у вівторок, середу, четвер, пятницю за адресою: в кім.112 Духовно-пасторальний відділу, Українського Католицького Університету, м.Львів, вул.Іларіона Свенціцького,17 тел. 8(032)240-99-44 (внутр.159), ( 067)6811334 [email protected]. Адміністратор проекту о. Олег Лазуркевич.