• Головна
  • Новини
  • Церква адвентистів сьомого дня заявила про порушення прав та свобод своїх віруючих телеканалом «1+1»...

Церква адвентистів сьомого дня заявила про порушення прав та свобод своїх віруючих телеканалом «1+1»

11.12.2009, 15:54
Пастори, учасники спеціальної наради Церкви адвентистів сьомого дня, яка відбулася 7-8 грудня у Дніпропетровську, звернулися до генерального директора телеканалу «1+1» з відкритим листом.

ДНІПРОПЕТРОВСЬК — Пастори, учасники спеціальної наради Церкви адвентистів сьомого дня, яка відбулася 7-8 грудня у Дніпропетровську, звернулися до генерального директора телеканалу «1+1» з відкритим листом. У ньому пастори висловили своє обурення сюжетом Ольги Павловської, який вийшов в ефір 5 грудня в програмі «ТСН». Як йдеться у листі, журналіст подала неправдиву інформацію про Церкву адвентистів сьомого дня.

Копію листа, як повідомили РІСУ учасники засідання, отримали також Президент України, Верховна Рада, Генеральна прокуратура, Національна рада з питань телебачення та радіомовлення.

Як сказано у зверненні, новина журналістки «1+1» про Церкву Адвентистів сьомого дня «прозвучала не лише по всій Україні, але й за її межами, нанісши шкоду репутації всесвітньої релігійної організації, офіційно зареєстрованої в Україні».

Звертаючись до громадськості України та закордонної громади, пастори наголошують, що у своєму сюжеті Ольга Павловська «порушила права і свободи віруючих, очорнила ім’я Адвентистської церкви та образила гідність членів цієї церкви як громадян України».

Аргументують свої твердження автори звернення цитатами із сюжету, яких у зверненні загалом наведено 8. Ось коментар до однієї з них: «Ведуча назвала Адвентистську церкву «катакомбною». Ми переконані, що така характеристика ображає честь і гідність більше 60 000 адвентистів сьомого дня, що проживають в Україні. Церква адвентистів діє відповідно до Закону України про свободу совісті і релігійні організації, її діяльність здійснюється виключно в рамках чинного законодавства».

Пастори звернулися до керівництва каналу з проханням надати можливість Церкві адвентистів сьомого дня представити на телеканалі «1+1» об’єктивну інформацію про їхню Церкву у тій же програмі та в той же час, коли демонстрували сюжет Ольги Павловської на кошти телеканалу. Пастори також вимагають від телеканалу письмового пояснення того, чому порушуються права віруючих громадян.

Загалом у сюжеті журналіст розглядає використання адвентистською грамадою цокольного поверху будинку на вулиці Мандриківській, 340, який церква викупила під офіс. Пастори пояснюють, що лист до керівництва телеканалу не є спробою вийти із конфліктної ситуації, яка виникла довкола приміщення.

«Ми готові розглядати будь-які прийнятні шляхи виходу з ситуації, що склалася, з мешканцями цього будинку, про що ми їх неодноразово повідомляли. З цією проблемою ми маємо намір ознайомити міську та обласну владу», — підсумувують автори звернення, наголошуючи, що у сюжеті журналіст не подала думки адвентистської громади, її погляду на ситуацію.