• Головна
  • Новини
  • Губернатор Одеси ініціює створення благодійного фонду для повернення в Одесу Інституту сухопутних військ...

Губернатор Одеси ініціює створення благодійного фонду для повернення в Одесу Інституту сухопутних військ

21.05.2010, 14:19
Губернатор Одеси ініціює створення благодійного фонду для повернення в Одесу Інституту сухопутних військ - фото 1
«До 1 вересня 2010 року Інститут сухопутних військ повернеться до Одеси», — про це заявив голова Одеської ОДА Едуард Матвійчук.

ArticleImages_35668_matviychuk_voen.jpgОДЕСА — «До 1 вересня 2010 року Інститут сухопутних військ повернеться до Одеси», — про це заявив голова Одеської ОДА Едуард Матвійчук. Під час наради з членами комісії Міністерства оборони України про повернення Інституту сухопутних військ до Одеси, яка відбулася 20 травня, чиновник повідомив, що ініціює створення добродійного фонду, «в який кожен одесит, хто хоче повернути інститут до Одеси, зможе пожертвувати кошти». «Я особисто сам пожертвую для цього певну суму», — наголосив він.

За словами чиновника, для того, щоб повернути Інститут, необхідно витратити близько 10 млн грн. «На превеликий жаль, гроші з бюджету ми виділити не можемо, оскільки він вже прийнятий. Але є інший спосіб повернути інститут - я ініціюватиму створення добродійного фонду», — додав він.

Едуард Матвійчук висловив впевненість в тому, що «кожен одесит підставить плече», щоб Інститут сухопутних військ повернувся до Одеси. «1-го вересня одесити зможуть бути присутнім на традиційній лінійці курсантів», — заявив він.

Найближчим часом, як повідомляє «Таймер», комісія планує ухвалити остаточне рішення щодо повернення Інституту сухопутних військ, після чого буде розглянута ініціатива зі збору коштів.

Довідка:

Нещодавно до Віктора Януковича з проханням вирішити питання про повернення Інституту Сухопутних військ зі Львова до Одеси звернувся митрополит Одеський та Ізмаїльський УПЦ Агафангел (Саввін).

У 2005 році Міноборони вирішило закрити Одеський інститут Сухопутних військ до 2007 року і перевести його на базу Львівського військового інституту Національного університету "Львівська політехніка".

30 серпня 2006 року Кабмін реорганізував Одеський інститут сухопутних військ, створивши військовий інститут на базі Одеського національного політехнічного університету. Майно і земельні ділянки Інституту були залишені в управлінні Міністерства оборони без права відчуження.