• Головна
  • Новини
  • Храм на території Академії Сухопутних військ у Львові посвячували представники різних конфесій...

Храм на території Академії Сухопутних військ у Львові посвячували представники різних конфесій

07.05.2010, 13:34
Храм на території Академії Сухопутних військ у Львові посвячували представники різних конфесій - фото 1
До цього храму запрошували представників не тільки Греко-Католицької Церкви, а на різних урочистих заходах були присутні представники різних конфесій.

ASV.jpgЛЬВІВ – До цього храму запрошували представників не тільки Греко-Католицької Церкви, а на різних урочистих заходах були присутні представники різних конфесій. Про це повідомив заступник департаменту УГКЦ і справах душпастирства силових структур України, секретар Ради у справах душпастирської опіки при Міноборони отець Любомир Яворський. Так він прокоментував ЗІКу звернення Митрополита Одеського і Ізмаїльського Агафангела до Президента щодо повернення Інституту Сухопутних військ зі Львова до Одеси.

«Там ведеться діяльність більше Греко-Католицької Церкви, тому що священнослужителі мають можливість і бажання бути постійно поруч в Академії сухопутних військ. Кредо і гасло Церкви – це завжди бути поруч», – зазначив отець Любомир і додав, що там щодня проводяться молитви, і курсанти мають можливість брати у них участь.

Отець Любомир наголосив, що Академія сухопутних військ у Львові – це справді сучасний навчальний заклад, де виховуються справжні військовослужбовці. Тому цим навчальним закладом треба пишатися, адже незважаючи на фінансове становище держави і, зокрема, військовослужбовців, тут справді ведеться дуже добра робота.

«Тому замість того, щоб говорити, що треба перевести цей інститут, бо там греко-католики виховують якось не так, треба просто поспілкуватися з тими курсантами і особовим складом цього закладу, щоб побачити, якими є плоди праці церкви», – зазначив отець Любомир.

Він повідомив, що при Міністерстві оборони є Рада душпастирської опіки, головою якої сьогодні є Архиєпископ Львівський владика Августин УПЦ.

«Ми дуже багато спілкувалися про церкви, каплиці на території різних військових частин у навчальних закладах у межах всієї України. І ті, хто відповідає за душпастирську опіку, завжди можуть знайти порозуміння і компроміси, коли говорять на засіданнях ради», – зазначив отець Любомир.

Але сьогодні, за його словами, видно, що дехто може бути вороже налаштований до іншої конфесії. Тому в порядку денному наступного засідання ради обов’язково буде підніматися це питання, бо якщо є один прецедент, то може бути і другий.

Як РІСУ повідомляла, Митрополит Одеський і Ізмаїльський Агафангел звернувяс з відкрити листом до Президента України Віктора Януковича, в яком просить вирішити питання про повернення інституту Сухопутних військ зі Львова до Одеси. Мотивуючи необхідність повернення учбового закладу до Одеси, Агафангел пише: «Західний регіон України є осередком Греко-Католицької Церкви, яка перебуває під впливом Папи Римського. Католицька Церква впродовж століть бажала і робила все можливе для захоплення земель, які населяють православні християни, силою зброї і насильницького нав`язування католицької віри. На території Академії Сухопутних військ (м. Львів) існує греко-католицька церква, яка здійснює вплив на світогляд, моральні і духовні цінності майбутніх офіцерів Української армії. В Одеському військовому інституті функціонує православний храм».