• Головна
  • Новини
  • 2009 рік для УГКЦ був роком спокійної та результативної праці...

2009 рік для УГКЦ був роком спокійної та результативної праці

29.12.2009, 17:13
2009 рік для УГКЦ був роком спокійної та результативної праці - фото 1
Патріарх Любомир подякував тим людям та мирянським організаціям, які, відгукнувшись на заклик керівництва Церкви, подали свої пропозиції щодо євангелізаційної місії УГКЦ.

exklusiv.gifHusar_w.jpgЛЬВІВ – У приміщенні радіо «Воскресіння» у Львові 29 грудня відбулася прес-конференція Глави Української Греко-Католицької Церкви Патріарха Любомира (Гузара), присвячена роботі нещодавнього Синоду Церкви на тему євангелізації. Глава УГКЦ подякував тим людям та мирянським організаціям, які, відгукнувшись на заклик керівництва Церкви, подали свої пропозиції щодо євангелізаційної місії УГКЦ. Окрема подяка була висловлена монахам і монахиням, які протягом всіх днів засідань Синоду молилися за його успішне проведення.

За словами Патріарха Любомира, протягом року в єпархіях відбулись зібрання, на яких були випрацювані короткотривалі та довготривалі програми євангелізації. На Синоді відбулось обговорення короткотермінових програм в єпархіях з метою укладення загального плану євангелізації для цілої Церкви на кілька років наперед. Пояснюючи термін «євангелізація» Глава УГКЦ наголосив, що її метою є допомагати людям краще пізнати Ісуса Христа.

«Це не проповідь, а радше дати зразок життя. Тепле слово, звернене до свого ближнього, дає нагоду усвідомити, що життя набуває нового змісту, коли воно відбувається у свідомості спілкуванні з Богом і з ближніми на підставі Божої любові», – наголосив Глава УГКЦ.

Підсумовуючи минулий рік, Патріарх Любомир наголосив, що він був присвячений темі священства, а 2010 року УГКЦ зосередить увагу на питанні богопосвячених осіб. Наступний же Синод УГКЦ буде присвячений темі мігрантів.

«Це надто важливе питання, Церква намагатиметься допомогти людям, які є у різних сторонах світу. У нас є пасторально-місійний відділ, який займається цими питаннями, щоб допомогти тим, хто є за межами країни і тим, хто залишився тут, дітям, частинам родин. Ми хочемо також, аби держава звернула більшу увагу на цю проблему, аби на рівні Уряду було створено відомство, яке б займалось питаннями міграції», – наголосив Патріарх Любомир.

На запитання кореспондента РІСУ, які особливі успіхи можна відзначити в житті УГКЦ в минулому році, Патріарх Любомир серед першочергових вдалих кроків назвав те, що в минулому році особлива увага була звернута на священичі покликання.

Серед головних успіхів Глава УГКЦ також назвав кращу організацію адміністративного устрою УГКЦ – Патріаршої курії. За словами першоієрарха, це є необхідним елементом для досконалішого здійснення своєї місії в світі. Патріарх Любомир також підсумував, що це не були якісь сенсаційні досягнення, але це була: «тиха, спокійна праця, яка дає свої результати».